U Tuzli 3. Izbor sa Super ženu: Među najuspješnijim, ove godine i svjetski poznata imena

by nedim
| 5:03

Radio Kameleon i portal ženski.ba po treći put okupiti će najuspješnije Bosanke i Hercegovke na Izboru za Super ženu. U Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, u subotu 21. aprila dodijeliti će priznanja onima koje su u svojim branšama postigle najviše u toku 2017. godine.

Na ovogodišnjem Izboru, prisustvovati će veliki broj žena koje su dio projekta i brojni gosti. Među njima su velika imena regionalne javne scene, ali i iz Amerike, Ekvadora, Škotske, Indije.

Projekat Super žena je do nedavno umrežavao uspješne žene s područja Sjeveroistočne Bosne, ali su organizatori odlučili proširiti ovu priču na područje cijele Bosne i Hercegovine. Armija super žena okupljenih oko ovog projekta čini tim koji radi na jačanju uloge žene u bh.društvu. Uspješne doktorice, profesorice, umjetnice, poduzetnice, pravnice, sportistkinje dokaz su snage koju žene posjeduju, ali i primjer svim mladim bosanskohercegovačkim djevojčicama, djevojkama i ženama koje su na početku svog profesionalnog puta.

Na ovom projektu čiji značaj su prepoznali Europski pokret u BiH, Vlada Tuzlanskog kantona kao i brojni prijatelji projekta, koji SUPER ŽENU podržavaju od samog početka, ponikao je Festival savremene žene. Riječ je o najvećem događaju u regiji koji će od 19.-22. aprila u Tuzli okupiti preko 500 učesnica i oko 100 govornica.

Festival će Tuzlu staviti u središte regionalnih događaja u toku ova četiri dana.

“Dođite da zajedno #hrabrozenski #slavimouspjeh na događaju kome želite prisustvovati. Ne želite da vam drugi pričaju koliko dobro je bilo”, poručuju iz organizacionog tima.

U programu Festivala, koji ćete pronaći na ovom linku izaberite vama najzanimljivije događaje i budite dio prvog međunarodnog Festivala savremene žene.

(Tuzlainfo.ba)