DSO Promus

nedjelja, 15 April 2018 10:58

Uspješna akcija za 130 djece: U srijedu svečano otvaranje Centra za ranu intervenciju "Mali svijet"

1108 budi mali svijet

Svečano otvorenje Centra za ranu intervenciju djece sa teškoćama u razvoju „Mali svijet“,prvog takve vrste u ovom dijelu regiona, bit će u srijedu, 18. aprila 2018 godine.

Kampanja „Budi Mali svijet“, koju je pokrenula organizacija World Vision Bosna i Hercegovina u partnerstvu sa Rotary Club-om BiH i Udruženjem Mali svijet iz Lukavca, rezultirala je adaptiranim, moderno opremljenim i potpuno funkcionalnim regionalnim Centrom za ranu intervenciju djece sa svim teškoćama u razvoju, na lokaciji Bistarac Donji (općina Lukavac).

Uspostavom Centra za ranu intervenciju „Mali svijet“, priliku da dobiju adekvatan i potpun tretman, će imati 86 djece koja su sada u Udruženju, ali i sva druga djeca iz autističnog spektra i sa drugim razvojnim teškoćama, koja se nalaze na listama čekanja. Centar će primiti ukupno 130 djece.

Centar za ranu intervenciju, kojeg vodi Udruženje „Mali svijet“ od iznimne je važnosti za ranu detekciju i rehabilitaciju, te pružanje podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima. U novoj zgradi i uz savremenu opremu, Centar će omogućiti djeci da iskuse sigurno, brižno i osnažujuće okruženje koje će im pomoći da dostignu svoj puni potencijal.

 Kampanja „Budi Mali svijet“ bila je uspješna zahvaljujući razumijevanju i podršci medija te velikog broja građana i građanki, javnih ličnosti, kompanija, partnera i članova/ica Grupe za dobrobit djece Lukavac.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu