Održana sjednica GV Tuzla: Najviše pažnje posvećeno Informaciji o stanju klizišta

by nedim
| 6:03

Jučer je održana sjednica Gradskog vjeća Tuzla.

Pored ostalog vijećnici su, uz manje sugestije, usvojili Informaciju o realizaciji akcionog plana ravnopravnosti spolova za period 2013.- 2016., Informaciju o radu stručnog tima za određivanje naziva ulica, trgova i mostova u Gradu, kao i Informacija o realizaciji projekata iz oblasti razvoja poduzetništva.

Usvojena je i Informacija o organizovanosti i opremanju službi zaštite i spašavanja na području grada, posebno je istaknuto kako ovu polje treba i kadrovski i tehnički ojačati da bi sistem zaštite i spašavanja bio zaokružen.

Najviše vremena vijećnici su posvetili Informaciji o stanju klizišta na području grada u 2017.godini. Predloženo je da se maksimalno iskoristi gradska televizija RTV7 u cilju podizanja svijesti građana o pojavama klizišta te načinu postupanja u takvim slučajevima. Još snažnije uključiti nadležne inspekcijske službe u cilju kažnjavanja onih koji svojim ponašanjem doprinose pojavi klizišta i poplava.

Vijećnici su između ostalog, danas usvojili Inicijativu ˝Za život sa manje boli˝, u cilju nabavke senzora za bezbolno i kontinuirano mjerenje nivoa šećera u krvi, za djecu i odrasle oboljele od dijabetesa.

Raspravljano je i o Nacrtu  zakona o izmjenama i dopunama zakona o uslovima i postupku legalizacije bespravno izgradjenih gradjevina, te Nacrta zakona o dopunama zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava.  Usvojene su određene sugestije nadležnih službi, što je upućeno nadležnim ministarstvima.

(TI/RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.