Protesti bivših boraca: Nakratko blokirali Šićku petlju

by nedim
| 10:40

Petlju Šićki Brod u Tuzlanskom kantonu blokirala je grupa boraca, a potom je odblokirala. Poručuju kako je ovo samo upozorenje. 

Dodaju da ostaju pri svojim zahtjevima a to je registrar boraca dostupan svima, ukidanje boračkih udruženja i borački dodatak.

– Ovo je bila 15-minutna blokada upozorenja. Ne želimo da zbog nas trpe građani, privrednici. Čekamo tematsku sjednicu u Parlamentu FBiH 17. aprila na kojoj bi se trebali razmatrati i naši zahtjevi – rekao je okupljenim novinarima predstavnik boraca Emir Sofić. 

Mehmed Terzić, bivši borac, je prije blokade novinarima rekao kako su prinuđeni na to jer Federalno ministarstvo nije ispunilo uvjete od prošlih protesta, a to je objavljivanje registra boraca, ukidanje boračkih udruženja i borački dodatak.  

Mnogi okupljeni borci su negodovali zbog toga što je Terzić uopće razgovarao s novinarima. Podsjetimo, tokom prošlih protesta na ovoj lokaciji neke od novinarskih ekipa su i fizički napadnute tokom obavljanja novinarskih zadataka. 

U kantonalnim MUP-ovima, kao i u Federalnoj upravi policije za Faktor su jutros kazali da protesti ni ovog puta nisu najavljeni u skladu sa zakonom.

(TI/Faktor.ba)