Studenti Ekonomskog fakulteta Tuzla učesnici Međunarodnog takmičenja

by nedim
| 18:50

Ekonomski fakultet u Tuzli od 2017.godine član je konzorcija prestižnog takmičenja “International Video Pitch Competition”, a ove godine na tom takmičenju predstavlja ga tim studenata kojeg čine Maja Savić, Naida Pašić, Amra Sejdinović i Miroslav Vovna, a mentor tima bila je prof. dr. Sabina Đonlagić Alibegović.

Cilj ovog takmičenja je promoviranje poduzetništva i inovacija kroz timski rad studenata na razvijanju poslovne ideje ili ideje za inovaciju, koju prezentiraju kroz dvominutni video i biznis plan.

Tim studenata iz Tuzle, zajedno sa mentorom, je razvio ideju kojom bi se riješio problem kontinuiranog plasmana specifičnih proizvoda lokalnih proizvođača iz različitih regija Bosne i Hercegovine. Studenti su razviji, razradili i snimili video o ideji koju su nazvali “LocalBuy”, zamišljenu kao web-platformu za trgovinu speficičnim lokalnim proizvodima različitih kategorija (eko-hrana, prirodna kozmetika, ljekovito bilje, med, mlječni prozvodi, vina, rakije, ajvari itd), a s ciljem da lokalnim proizvođačima u eri informacionih tehnologija na efikasan način budu dostupni kupci iz cijele BiH, a ne samo iz neposrednog okruženja.

Pored Ekonomskog fakulteta u Tuzli, članovi konzorcijuma su Howard University, College of Wooster, University of Leeds, Ohio University, Riga Technical University, Instituto Politecnico de Castelo Blanco, Univerzitet u Pečuhu, Fakultet ekonomije Rijeka, Ekonomski fakultet Osijek, University of Applied Sciences Wurzburg-Schweinfurt, Univerzitet u Novom Sadu i Fakultet ekonomije i turizma Pula.

Više o takmičenju dostupno je na web-stranici.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend