tuzla info 1200x100

farah baner

nedjelja, 18 Mart 2018 20:00

Roditelji zadovoljni, djeca sretna: Dan otvorenih vrata u Udruženju "Petar Pan" Tuzla (FOTO)

1803 petar pan 3

Udruženje za rani rast i razvoj "Petar Pan" iz Tuzle danas je u okviru Dana otvorenih vrata ugostilo veliki broj djece i roditelja, koji su u razgovoru sa domaćinima mogli saznati informacije vezane za uslove upisa i boravka djece u njihovom Udruženju.

Dok su dječija graja, smijeh i igra dokaz šta djeca misle o mjestu gdje bi mogli provoditi vrijeme, kako smo mogli čuti tokom današnje posjete, roditelji su zadovoljni raspoloživim prostorom, njegovim uređenjem i onim što se nudi djeci a posebno programom po kojem će se raditi sa polaznicima.

GALERIJU SA 135 FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE NA NAŠOJ FACEBOOK STRANICI.

„Petar Pan“ bi sa radom trebao početi sa formiranjem prve grupe djece, uzrasta od tri do šest godina, a kapacitet centra koji će raditi od ponedjeljka do petka je 25 djece.

Rad sa djecom biće organizovan u dvije grupe, od 10 do  13 djece.

Sve aktivnosti će izvoditi stručna lica, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom, a koristit će se savremene metode, načela Montessori pedagogije i NTC sistema i metodologije rada sa djecom.

Osim cjelodnevnog boravka, od 7 do  17 sati, „Petar Pan“ nudi i psihološko savjetovalište za roditelje i djecu. Riječ je o savjetovališnim uslugama kod porodičnih problema, podršci u rješavanju istih kroz sistemski pristup u radu sa porodicama, a sve to uz profesionalnu podršku certificiranog porodičnog savjetnika.

Cjelodnevni boravak uključuje doručak, ručak, užinu, edukativni rad, kreativni rad i relaksaciju, te dnevni odmor, kao i izlete, posjete kulturno historijskom naslijeđu u okruženju, škole u prirodi, ljetnje škole, kampove i drugo.

Boravak po satnici uključuje organizovane edukativne i kreativne aktivnosti u cilju jačanja socijalnih vještina, te užinu ili obrok po potrebi.

Planiran je i angažman spoljnih saradnika a na osnovu iskazanih potreba: logoped, profesor njemačkog jezika, profesor engleskog jezika, animator glume i sporta i drugih aktivnosti.

„Petar Pan“ se nalazi u ulici Mihajla i Živka Crnogorčevića br. 8, u neposrednoj blizini Katoličkog školskog centra. Za rezervaciju mjesta vaših najmlađih ili dodatne informacije kontaktirajte ljubazno osoblje na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefone: 061 879 849 i 061 810 504.

Više informacija možete pronaći i na njihovoj Facebook stranici.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu