Web banner 1200x100px Popust MC Astra Borovo 29.06.2018

farah baner

utorak, 13 Mart 2018 10:04

Tuzla: Privedeni osumnjičeni na prisiljavanje djece na prosjačenje

1810 prosjacenjeFoto: Arhiv

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a (Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala) su dana 12. marta 2018. jučer su izvršili pretres stambenog objekta u naselju Mihatovići, Grad Tuzla, kom prilikom su slobode lišeni A.A. rođen 1986. i A.Š. rođen 1983. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su u vremenskom periodu od januara 2017. do marta 2018. godine počinili krivično djelo Trgovine ljudima.

Navedena lica su radi sticanja imovinske koristi prisiljavali na prosijačenje najmanje četvero maloljetne djece.

Nakon kriminalističke obrade A.A. i A.Š. su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, dok su žrtve prosijačenja predati u nadležnost Centra za socijalni rad Tuzla, radi smještaja u prihvatilište.

MUP TK-a u saradnji sa nadležnim  državnim organima nastavlja sa daljim radom na procesuiranju slučajeva prisilnog prosijačenja, sa ciljem suzbijanja i identifikacije izvršioca ovakvih krivičnih djela, te potpune zaštite žrtava, posebno kada se radi o slučajevima gdje su žrtve prisilnog prosijačenja djeca - saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu