Kako do Tuzle: Ovo su alternativni putni pravci koji zaobilaze petlju Šićki Brod

by nedim
| 7:52
  •  
  •  
  •  
  •  

Regionalni put R55-a Živinice – Svatovac – Lukavac / Tuzlainfo.ba

Petlja Šićki Brod je zbog protesta bivših boraca blokirana više od 48 sati, što zbog praznika jučer nije izazivalo veće saobraćajne gužve na području Tuzlanskog kantona.

Međutim, danas prvog radnog dana evidentan je intenzivniji saobraćaj na regionalnim i lokalnim putevima koje građani koriste kao aaternativne pravce kako bi zaobišli petlju Šićki Brod.

Ukoliko iz Tuzle trebate sa Sarajevo prohodan je put sa južne saobraćajnice preko Husina do uključenja na  magistralni put M-18 Tuzla – Sarajevo. Ovaj put ne mogu koristiti teretna vozila, koja koriste regionalni put R-470 Tuzla – Par Selo – Živinice i uključenje na magistralni put M-18.

Teretna vozila koja iz Tuzle idu prema Lukavcu i Doboju koriste istu dionicu do raskrsnice u Živinicama, gdje se uključuju na regionalni put R55-a Živinice – Svatovac – Lukavac, te se uključuju na magistralni put M-4 Tuzla – Doboj.

Za saobraćaj iz Tuzle prema Srebreniku i Orašju policija vozače usmjerava na Lipnicu i Previle gdje se uključuju na magistralni put M-17, dok se iz suprotnog pravca vozila usmjeravaju na lokalni put kroz Plane koji se uključuje na glavnu saobraćajnicu poslije petlje Šićki Brod. Ove dionice nisu preporučlljive za teretna vozila.

Zbog korištenja puteva koji nisu projektovani za intenzivniji saobraćaj posebno terentnih vozila, vozači se pozivaju na oprez i česte zastoje.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.