19. TK Open: Najviše medalja za KBS “Tuzla Sinbra”

by nedim
| 16:44
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je u Tuzli održan 19. TK Open, jedan od najmasovnijih karate turnira u regiji koji je okupio karatiste iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, koji su se borili za priznanja, ali i nagradni fond od 2.000 KM.

Prvo mjesto u Open seniorskog kategoriji i novčanu nagradu kod muškaraca je osvojio Anes Čongo iz Karate kluba Champion Ilidža, drugoplasirani je bio Aldin Balta iz Karate kluba Rašid Buća Ilijaš, trećeplasirani je bio Dejan Cvrkota iz Karate kluba Zadrugar Zrenjanin. 

Kod djevojaka prvoplasirana je bila Marina Radičević iz Karate kluba Zadrugar Zrenjanin, drugo mjesto je osvojila Andriana Vićovac iz Beogradskog karate saveza, dok je treće mjesto zauzela Sanja Cvrkota iz Karate kluba Zadrugar Zrenjanin. 

Najuspješniji klub u ukupnom poretku na 19. TK-a Openu je KBS “Tuzla-Sinbra” sa osvojenih 15 zlatnih, 12 srebrenih, i 19 bronzanih medalja.

Drugoplasirana je Energija iz Banja Luke sa 12 zlatnih, 3 srebrene i 4 bronzane medalje, dok je trećeplasirani KBS “Zmaj” iz Gradačca sa osvojene 6 zlatnih, 3 srebrene i 4 bronzane medalje.

Najuspješniji takmičar na turniru je Adis Kovač sa osvojene 4 zlatne medalje.

U sklopu turnira održan je i 4. Memorijalni turnir Fuad Hadžiavdić-Fudo, a organizator ovog velikog sportska događaja KBS “Tuzla-Sinbra”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.