MUP TK: Izvršeni pretresi u Banovićima, Živinicama i Tuzli

by nedim
| 14:54

Foto: Arhiv

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su od 19. do 22.02.2018. godine izvršili pretrese na tri lokacije u Banovićima, Živinicama i Tuzli.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta: određena količina ručnih električnih mašina za obradu drveta za koje postoje indicije da potiču iz krivičnog djela Teška krađa, jedna tromblonska mina, dvije patrone za lovačku pušku, tri komada municije i jedna drobilaca za zeljastu materiju za koju se pretpostavlja da u sebi sadrži tragove koji bi se mogli dovesti u vezu sa opojnom drogom.

O navedenim aktivnostima  je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedeni događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a bit će dostavljeni odgovarajući Izvještaji za počinjena krivična djela „Posjedovanje i omogućavanje uživanju opojnih droga“. iz čl. 239  KZ FBiH, „Teška krađa“ iz čl. 287 KZ FBiH „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivni materija iz čl. 371 KZ FBiH i krivično djelo propisano Zakonom o oružju i municiji TK-a – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend