Boračke organizacije Grada Tuzla: Izraženo nezadovljstvo smjenom ministra Skopljaka

by nedim
| 17:02

Povodom dešavanja na Skupštini TK održanoj dana 17.02.2018.godine na kojoj je donešena odluka o smjeni ministra za boračka pitanja u Vladi TK gospodina Fahrudina Skopljaka,Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzla koja predstavlja trećinu ukupne boračke populacije na pordučju TK izražava krajnju zabrinutost i nezadovoljstvo pomenutom smjenom ministra Skopljaka.

Zlatna plaketa Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla kao najviše priznanje koje dodjeljujemo i koje su osim ministra Skopljaka dobila još samo dva pojedinca, dovoljno govori o tome šta mislimo o njegovom dosadašnjem radu na mjestu ministra za boračka pitanja u Vladi TK.

Kao neko ko i sam pripada boračkoj populaciji, Fahrudin Skopljak je u posljednje tri godine učinio sve što je bilo u njegovoj moći da se vrati dignitet i dostojanstvo boračkoj populaciji i da se kroz rješavanje pojedinačnih slučajeva pomogne najugroženijim pojedincima iz reda boračke populacije.

Smatramo da je od postojanja Tuzlanskog kantona pa sve do danas Fahrudin Skopljak bio ubjedljivo najbolji ministar kada je u pitanju resor za boračka pitanja.

Koordinacija boračkih organizacija Grada  Tuzla izražava zahvalnost ministru Fahrudinu Skopljaku na izuzetno korektnoj saradnji sa Koordinacijom boračkih orgnizacija Grada Tuzla i na svemu što je učinio kako za borce Tuzle tako i za cjelokupnu boračku populaciju na području Tuzlanskog kantona – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.