Web banner 1200x100px Popust MC Astra Borovo 29.06.2018

farah baner

srijeda, 21 Februar 2018 20:53

Tuzlanska so na tržištu Katara: Dogovorena prva isporuka 30 kontejnera

2102 solana doha

Solana Tuzla počinje izvoz soli u Katar. Dogovoreno je to u utorak (20. februar 2018. godine) na Biznis forumu Katar – BiH, održanom u Dohi, potvrđeno je za BiznisInfo.

– Dogovorena je prva isporuka 30 kontejnera tuzlanske soli - potvrđeno je iz kompanije za taj portal.

Delegaciju BiH u Dohi je predvodio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, a u njoj su bili i brojni privrednici.

Na biznis forumu u Dohi su prezentirane mogućnosti privredne saradnje između Bosne i Hercegovine i Države Katar, kao i investicioni potencijali BiH, a katarski investitori iskazali su veliku zainteresovanost za saradnju sa kompanijama u BiH.

Vijest dolazi kratko nakon što je Nadzorni odbor kompanije Solana Tuzla imenovao novu Upravu društva koja je kao ciljeve zacrtala jačanje liderske pozicije najvećeg proizvođača soli u regiji, povećanje efikasnosti poslovanja, kao i nove investicije u cilju novih zapošljavanja i proširenja kapaciteta, prenosi portal BiznisInfo.

Solana trenutno izvozi na tržišta Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Kosova, a najnoviji dogovor otvara joj vrata i najbogatijeg tržišta svijeta.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu