Nastavlja se Premijer liga BiH: Sloboda danas na Tušnju dočekuje Mladost

by nedim
| 9:43

Danas se utakmicama 19. kola nastavlja BHT Premijer lige BiH, a Crveno-crni će dočekati FK “Mladost” Doboj Kakanj.

-Tokom ovih, nepunih šest sedmica priprema, momci su zaista radili kvalitetno i svi su se trudili dati svoj maksimum što je veoma bitno u dijelu sezone koji nas očekuje. Na svim pripremnim utakmicama šansu su dobili svi igrači koji su nama bili na raspolaganju, tako da smo imali uvid u to koliko nam oni mogu pomoći u određenim situacijama i na određenim pozicijama, istakao je trener Slavko Petrović, dodavši da je Uprava kluba napravila odličan posao tokom prelaznog roka.

-Pojedini fudbaleri koji su stigli pet do dvanaest moraju da nadoknade propušteno. Imamo težak i zgusnut raspored, ali nadam se da ćemo izaći kao pobjednici, kazao je Petrović te dodao Slobodu danas čeka prvi ispit i to protiv ekipe koja u defanzivi igra jako dobro.

-Za početak imamo Mladost koja je veoma nezgodna i čvrsta ekipa. Oni su to pokazali i prošle godine, posebno dolaskom trenera Mulalića. Imaju strahovito dobru defanzivu i iz nje se stvara dobra kontra. Očekuje nas težak zadatak i kao što ćemo mi njih, i oni će nas pokušati iznenaditi, ali ja mislim da na našem terenu mi trebamo da se pitamo. Ekipa se osvježila poslije Turske, a reducirali smo i treninge proteklih dana, izjavio je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla.

Kada je u pitanju igrački kadar Slobode za današnju utakmicu, Petrović ne može računati na Mehmedagića i Škahića zbog povrede, a iz administrativnih razloga, prvu utakmicu će propustiti  Ivor Weitzer i Thomas Emanuel  Ulimwengu.

Utakmica 19. kola BHT Premijer lige BiH u kojoj se sastaju FK Sloboda i FK Mladost DK počinje u 14:30 sati na stadionu Tušanj.”

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.