1200x100 czog

utorak, 13 Februar 2018 11:30

Prometno na Tušnju: Otišlo 14, došlo 9 igrača

2701 fk pripreme zima

Jesenji dio prvenstva FK “Sloboda” Tuzla završio je porazom u Gabeli od NK GOŠK te su crveno-crni na pauzu otišli sa 16 osvojenih bodova iz 18 odigranih utakmica što je bilo dovoljno tek za 10. mjesto BHT Premijer  lige BiH. 

Tokom zimske pauze, Rudarsku 2 je, kako je to i najavljeno  napustio veliki broj  fudbalera koji su u prvom dijelu sezone često dobijali priliku za igru. Slobodu je u protekom periodu napustio: Ismar Tandir, Adnan Zukić, Sadžid Fazilić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Ismar Hairlahović, Amer Ordagić, Zvezdan Đorđilović, Adnan Jahić, Filip Erić, Milan Ćulum, Sulejman Krpić, Adnan Mujkić (posudba) i Edin Salkić (posudba).

Pripreme za proljetni dio sezone 2017./2018. Sloboda je počela u januaru, a od tada se Sloboda pojačala  sa devet fudbalera (Marković, Ivetić, Mijić, Bekić, Rustemović, Terzić, Hrvanović, Musić, Weitzer) te su prvom timu priključeni fudbaleri iz Omladinskog pogona (Omerović, Hodžić D.,  Maksimović, Hodžić A., Omić, i Kurtalić).

Sloboda prvenstvo nastavlja u subotu, 17. februara utakmicom protiv FK Mladost Doboj Kakanj u okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH, a šef stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla raspolaže sa 24 igrača i tri golmana. Čak 12 igrača je poniklo u Slobodi, a 11 igrača pripada kategoriji U-21 dok sedam fudbalera prvog tima ima pravo nastupa za juniorski sastav Slobode - navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu