Mejdan gori, BiH slavi: Rukometni “Zmajevi” ponovo bolji od Švicarske!

by nedim
| 20:23

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 4. kolu grupne faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo večeras je u Mejdanu pred više od 4.000 gledalaca i u odličnoj atmosferi pobijedila Švicarsku sa 21:15 i tako izborila prvo mjesto i plasman u baraž.

Junak u redovima naše reprezentacije bio je golman Benjamin Burić, koji je imao čak 20 odbrana, nekoliko ključnih kojima je spasio naš gol u trenutcima kada su gosti u drugom dijelu drugo poluvremnea dolazili na gol ili dva razlike.

Naši reprezentativci su odlično otvorili utakmicu brzo poveli i prednost, prije svega odličnom odbranom, na poluvremenu povećavali do odličnih (11:6). Najefikasniji u tom periodu igre je bio domaći Alen Ovčina koji je mrežu gostiju tresao čak četiri puta.

U drugom poluvremenu naši reprezentativci su imalu “crnu rupu” i gostima dopustili da u 53. minuti dođu čak do 16:15. Ali u tim trenucima uspjeli smo se odbraniti, te koristeći igru gostiju na sve ili ništa konstantno povećavati prednost do konačnih +6.

SVE GOLOVE SA UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Bosna i Hercegovina je takmičenje u grupi 6 okončala na prvom mjestu s tri pobjede i jednim porazom.

Naša reprezentacija u baražu će za protivnika dobiti nekog od pobjednika preostalih pet kvalifikacionih grupa ili jedno od deset najlošijih ekipa s aktuelnog Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

(Tuzlainfo.ba)