tuzla info 1200x100

farah baner

četvrtak, 14 Decembar 2017 07:57

Tuzla priprema novogodišnju zabavu na otvorenom: Sviraju Frajle, mnogo pratećih sadržaja!

0101 trg

Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla sa svojim javnim preduzećima i ustanovama doček Nove godine će organizovati na Trgu slobode.

 Tuzlake će u 2018. godinu uvesti novosadski bend Frajle, a u muzičkom dijelu programa nastupit će Nesko Delibegović, Crystal i bend Big Brothers.

- Frajle su prošlu Novu godinu svirale u Osijeku i nastup je bio fantastičan. To je naš bratski grad i s njihove strane imali smo jednu toplu preporuku. Frajle dolaze u punom sastavu, njih četiri sa još pet članova benda, plus mikser majstori i majstori svjetla. Osim pjesama sa svoja četiri albuma svirat će i obrade popularnih bendova i pjevača - istakao je direktor Pannonice Maid Porobić, čije će klizalište na Trgu slobode raditi i tokom novogodišnje noći.

Muzički program 31. decemra počinje u 21 sat, a trajat će do dva sata poslije ponoći, a program će prenositi televizija RTV 7.

Uvod u prazničnu atmosferu i ove godine će biti novogodišnji bazar "Zimska čarolija", koji s radom počinje u subotu 16. decembra i trajat će do 7. januara 2018. godine. Posjetitelji će u 15 drvenih kućica imati priliku "pazariti" proizvode domaćih proizvođači hrane i pića.

Na Trgu slobode će tradicionalno 31. decembra biti organizovana i dječija Novu godina sa zabavom od 12 do 14 sati.

Organizatori očekuju veću posjetu nego je to bilo prošle godine, kada je na Trgu slobode na velikoj hladnoći u Novu godinu sa Amelom Ćurićem ušlo više od 5.000 Tuzlaka.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu