tuzla info 1200x100

farah baner

utorak, 12 Decembar 2017 16:12

Tuzlanski kanton: Vjetar nosio krovove, rušio saobraćajne znakove i el. stubove...

1212 drvoKako su saopćili u vanrednom izvještaju iz Kantonalne uprave civilne zaštite u skoro svim općinama TK je bilo problema usljed jakoga vjetra.

U Kladnju je vjetar izvaljivao drveće, uništavao krovove, dalekovod je u prekidu, pa u nekoliko mjesnih zajednica nema struje, na putu M18 od Stupara prema Kladnju saobraćajni znaci su potrgani ili izvaljeni, a autobusno stajalište u Čitluku oštećeno.

Protekle noći je putovanje na regionalnom putu Lukavac-Banovići bilo nemoguće, jer se na cestu obrušilo 10-ak stabala. U 30-ak kuća su uništeni krovovi kuća,  a stanovnici su bez struje. I u Doboj Istoku je olujni vjetar tokom protekle noći i jutarnjih sati uzrokovao prekid u napajanju el. energijom, štete na građevinskim objekima, plastenicima i voćnjacima.

U Banovićima su prijavljene štete na krovovima stambenih objekata u četiri mjesne zajednice. Desetak stabala je palo na put, a tri na stambene objekte. Voda u gradskom vodovodu je neispravna za piće.

Gradačac je protekle noći zahvatio orkanski vjetar prouzrokovao nestanak električne energije,  a o štećeno je i nekoliko plastenika. U Čeliću su na 30-ak stambenih objekata oštećeni krovovi usljed rušenja stabala. U toku noći je bila privremena obustava saobraćaja na lokalnim i regionalnim putevima.

Olujni vjetar je pogodio i Gračanicu usljed čega su pričinjene štete na stambenim i poslovnim objektima, školama, saobraćajni znakovi.

Oštećenja krovova su zabilježena i na područjima Teočaka, Sapne  i Živinica, gdje je dolazilo do prekida u napajanju strujom.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Facebook by. B. Selimbašić


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu