Zajednica žena HDZ BiH: Podijeljeni paketići povodom blagdana svetog Nikole

by nedim
| 14:41

U organizaciji GO Zajednice žena HDZ BiH “Kraljica Katarina Kosača” iz Tuzle sinoć je u prepunoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli tuzlanskim mališanima podijeljeno više od 350 paketića  povodom blagdana svetog Nikole.

Program dodjele paketića započeo je recitalima i igrokazima koje su pripremili učenici OŠ Pasci i OŠ Kiseljak. Mladi recitatori i glumci su svojim nastupom kod mališana probudili pozitivne emocije, a vrhunac oduševljenja i radosti nastupio je izlaskom na scenu svetoga Nikole. Ni djeca, a ni roditelji nisu mogli skriti zadovoljstvo sa svojih lica.

Djecu i roditelje je pozdravila i gđa Jasminka Mijatović, predsjednica Zajednice žena HDZ BiH Tuzla. Tim povodom je gđa Mijatović izjavila: “Večeras smo dokazali moć i snagu zajedništva. Svojski smo se trudili oko organizacije kako bi što veći broj mališana dobio paketiće. Na popisu je više od 350 djece. Kada vidimo ovu radost i razdraganost na njihovom licu, kao i na licima njihovih roditelja i mi smo zadovoljne. Doprinos u relizaciji ovog projekta su dali i mnogobrojni donatori. Bilo je uistinu mnogo pozitivne energije u BKC-u večeras. Neka je sretan i blagoslovljen Sv. Nikola, prije svih zaštitnik djece, a time i naše budućnosti. Lijepo je večeras biti dio ove velike obitelji.”

Svoju humanost, Zajednica žena je iskazala i na način da su vrećice u kojima su dijeljeni paketići izradili članovi Udruženja “Korak po korak” – saopšteno je iz GO HDZ BiH Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)