Tuzlanski kanton: Tim za sprječavanje korupcije rangiran među uspješnijim u BiH

by nedim
| 16:00

Na današnjem sastanku sa članovima Tima za sprječavanje korupcije na području Tuzlanskog kantona premijer Kantona Bego Gutić izrazio je bezrezervnu podršku radu i aktivnostima koje provodi ovo tijelo.

Nakon što je predsjednik Tima Miralem Halilović prezentirao ukratko Izvještaj o provođenju aktivnosti iz Akcionog plana za provođenje Programa borbe protiv korupcije na području Tuzlanskog kantona 2016 – 2019, te do sada postignute rezultate, premijer je svim članovima Tima čestitao na postignućima i predložio da ovaj Izvještaj bude i tema razmatranja na jednoj od narednih sjednica Vlade Tuzlanskog kantona.

Prema postignutim rezultatima i realiziranim aktivnostima Tim za sprječavanje korupcije na području Tuzlanskog kantona rangiran je među uspješnijim timovima u Bosni i Hercegovini, rečeno je danas.

„Osim našeg zadovoljstva onim što je postignuto u ovom kratkom periodu, raduje nas i činjenica da su te rezultate prepoznali i predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, te Misija OSCE-a u BiH. U tom smislu, Vlada će, kao što je to bio slučaj i do sada, pružati punu podršku radu Tima i realizaciji plana njihovih aktivnosti” rekao je premijer Gutić.

U narednom periodu očekuje se realizacija nekoliko aktivnosti koje je Tim predstavio u svom Izvještaju. Jedna od tih aktivnosti je i okrugli sto koji će biti organiziran u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH u cilju obilježavanja 9. decembra – Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, a na kojem se očekuje učešće predstavnika Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, pravosudnih i policijskih organa, izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona te predstavnici nevladinog sektora.

Osim premijera Gutića i predsjednika Halilovića, današnjem sastanku su prisustvovali savjetnik premijera Miralem Nuhanović, te članice tima Erna Kusturica i Mirela Tuzlak – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)