Domovini za rođendan: Učenici Međunarodne škole Tuzla osvojili 23 medalje na takmičenju u SAD-u

by nedim
| 20:07

Učenici Međunarodne škole u Tuzli, Dženita Mujkanović, Ensara Delić, Lejla Nakičević, Amila Dervišević, Irem Balkan i Fadil Umihanić iz Tuzle, a u pratnji profesora Međunarodne škole Ramazana Tunca, učestvovali su u finalnom takmičenju World Scholar´s Cup Tournament of Champions, koje je organizirano u Sjedinjenim Američkim Državama, na Yale Univerzitetu.

Naši takmičari su bili svrastani u dva tima. Prvi tim: Dženita Mujkanović, Ensara Delić i Fadil Umihanić. Drugi tim: Amila Dervišević, Irem Balkan i Lejla Nakičević.

Iako se radi o takmičenju šampiona, to nije uticalo na uspjeh naših takmičara. Od 2.200 takmičara, raspoređenih u 500 timova, naši timovi su u kategorijama debata, pisanje eseja i kviz, osvojili zavidne rezultate. Kući su se vratili sa ukupno 9 zlatnih i 14 srebrenih medalja u raznim kategorijama. Kako kažu, okitili su se zlatom i srebrom, te tako poklonili svojoj zemlji vrijedan poklon za Dan državnosti BiH.

Inače, na ovo takmičenje učenici Međunarodne škole Tuzla su se plasirali odličnim plasmanima na globalnim rundama u Hanoiu (Vijetnam) i Capetownu (Južnoafrička republika) u junu i august ove godine.

(Tuzlainfo.ba/RTVTK)