Nude karte do Minhena za 9 KM: FlixBus mrežu proširio i na Tuzlu!

by nedim
| 14:25

Partner Flixbusa u BiH, pored Biss toursa i Centrotransa, postao je i tuzlanski Transturist potvrđeno je nedavno iz ove kompanije.

Radi se prvim koracima saradnje, jer u ovom trenutku autobusi još uvijek nisu u bojama Flixbusa niti su opremljeni prema standardima ove kompanije, a što će se u budućnosti i desiti.

Saradnjom FlixBusa i Transturista Tuzla u njihovu mrežu ulazi još sedam dodatnih destinacija iz BiH (Srebrenik, Kozluk, Brčko, Orašje, Zvornik, Lončari i Cerik), sa kojih će putnici pored 27 direktnih destinacija u Austriji i Njemačkoj moći “hvatati vezu” sa svim velikim saobraćajnim čvorištimau zapadnoj Evropi.

FlixBus u svakom autobusu osigurava više prostora između sjedala, utičnicu, besplatan internet, besplatnu prtljagu te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska.
 
Također, svojim korisnicima nude mogućnost kupovine karata putem www.flixbus.hr, besplatne mobilne aplikacije koja putniku pruža mogućnost samostalnog planiranja puta, pravovremenih informacija o posebnim ponudama ili o stanju na cestama te kupovinu karata bez čekanja u redu.

Za one koji kartu vole kupiti lično na raspolaganju je više od 80 prodajnih mjesta u BiH.

FlixBus je započeo kao start-up, 2013. godine nakon liberalizacije njemačkog tržišta. Svojim poslovnim modelom, u manje od tri godine proširio se na gotovo cijelu Europu; 2016. godine otvorena je podružnica u Zagrebu koja je time postala regionalni centar za CEE regiju, a u 2017. godini ulazi na daljnja tržišta regije, odnosno na Bosnu i Hercegovinu. 

Trenutno s 1000 zelenih autobusa koji su u vlasništvu regionalnih partnera, upravljaju timovi iz Münchena, Berlina, Pariza, Zagreba, Milana i Kopenhagena. S više od 150.000 dnevnih veza u više od 1000 destinacija, zeleni autobusi godišnje prevezu više od 30 milijuna putnika, a do kraja 2017. očekuje se više od 100 milijuna putnika.

Iz Flixbusa u prodaju često puštaju ograničen broj karata po atraktivnim cijenama. Tako je samo prije četiri dana putnicima iz BiH od Sarajeva do Minhena ponuđena vožnja po cijeni od samo 9 KM!

(Tuzlainfo.ba)