Web banner 1200x100px Popust MC Astra Borovo 29.06.2018

farah baner

ponedjeljak, 13 Novembar 2017 17:40

Međunarodni plivački miting: U Tuzli nastupilo 338 plivača iz četiri države

1311 plivanje

Protekle subote u Tuzli je u organizaciji P.K.”Zmaj-Alpamm”-Tuzla održan 22. Međunarodni plivački miting ”Samir Ćirak-Ćiro 2017”.

Miting se ove, kao i prošlih godina, nalazi u kalendaru Evropske plivačke federacije (LEN). Plivalo se u malom (25m) bazenu sa 6 staza i elektronskim mjerenjem vremena. Na mitingu je nastupilo 338 plivača iz 24 kluba predstavnika četiri zemlje (Mađarske, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine).

Međunarodni plivački miting ”Samir Ćirak-Ćiro 2017” je najstarije BiH plivačko takmičenje i jedino plivačko takmičenje u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, te jedno od najjačih plivačkih takmičenja u regionu.

Miting se tradicionalno organizuje svake godine u znak sjećanja na tragično poginulog člana P.K.„Zmaj-Alpamm“ Samira Ćiraka-Ćiru i sve mlade koji su 25. maja 1995. godine poginuli na tuzlanskoj Kapiji.

Klubovi koju su nastupili su: APK 22.April-Banja Luka, Aqua Star-Banja Luka, Barakuda-Beograd, Bosna-Sarajevo, Dupin-Biograd na moru, Galeb GIKIL-Lukavac, Grdelin-Split, Harkany SE-Harkanj, Jedinstvo-Tuzla, KVS Leotar-Trebinje, Marsonija-Slavonski Brod, Novi Grad-Sarajevo, Olymp-Banja Luka, Orka-Mostar, Pecsi Sport Nonprofit Zrt.-Pečuh, PK Đakovo, Rasina-Kruševac, Sharks-Sarajevo, Sloboda-Tuzla, Sport Active-Sarajevo, Velež-Mostar, Vinkovački PK, Vojvodina-Novi Sad i domaćin Zmaj-Alpamm-Tuzla.

P.K.”Zmaj-Alpamm”-Tuzla je nastupio sa svojih 52 najboljih takmičara (38 djevojčica i 14 dječaka) koji su osvojili ukupno 31 medalju od čega 8 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih medalja, uz dva pehara: za pobjednika memorijalne utrke i za za ekipni plasman, zauzevši 3. mjesto u ukupnom plasmanu.

Takmičarski program je bio sastavljen od ukupno 9 disciplina i revijalne muško-ženske štafete 8×50 metara delfin, a takmičenje je organizovano za 6 kategorija, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na takmičenju su oborena i dva državna rekorda koje su postigli Kerim Sadiković iz Kluba vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara u disciplini 100 metara prsno u kategoriji kadeta sa vremenom 1:10,10 i muška štafeta iz Kluba vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara, u disciplini 4x50 metara mješovito u kategoriji kadeta sa vremenom 1:59,31.

Ekipno su najbolje bile ekipe: KVS ''Orka'' – Mostar, P.K. ‘’Sharks’’ – Sarajevo i P.K. ‘’Zmaj-Alpamm’’ – Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu