Združena akcija policije: U Pelagićevu i Tuzli oduzeto 16 kilograma kanabisa

by nedim
| 17:22

Postupajući po Naredbama Kantonalnog suda Tuzla službenici Sektora kriminalističke policije MUP –a TK-a Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima Sektora krim. policije PU Bijeljina, danas, 20.10.2017.godine izvršili pretrese na četiri lokacije, od čega su tri lokacije na području Tuzlanskog kantona (Lukavac i Gračanica), dok je jedna na području RS-a (općina Pelagićevo).

Tokom pretresa, slobode su lišena tri lica inicijala A.Š., J.M., i E.T., koja će nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kod lica na području općine Pelagićevo je pronađeno i oduzeto ukupno oko 15 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis sativa”, četiri stabljike koje asociraju na biljku “cannabis sativa” i pištolj sa pripadajućom municijom, dok je na području TK-a pronađen oko jedan kg biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis sativa“ i pištolj sa dva okvira i 35 komada pripadajuće municije.

Današnje aktivnosti policije su nastavak ranije započete akcije na suzbijanju zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona i šire, a u sklopu koje je u ranijem periodu zaplijenjeno oko 8 kg „cannabisa“ – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)