Web banner 1200x100px Popust MC Astra Borovo 29.06.2018

farah baner

petak, 20 Oktobar 2017 14:13

"Vezeni most": Nagradu "Mali princ" dobila autorica Sanja Pilić iz Hrvatske

2010 vezeni mostGlavnu festivalsku nagradu “Mali princ” za najbolju dječiju knjigu u regionu, za knjigu “Pošalji mi poruku”, autorici Sanji Pilić iz Hrvatske, uručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, na završnoj večeri ovogodišnjeg međunarodnog dječijeg festivala “Vezeni most”, koja je upriličena u četvrtak, 19.10.2017. godine u tuzlanskom Domu mladih.

Ovogodišnji dobitnik nagrade “Mali princ” za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u Bosni i Hercegovini je književno-poučni časopis za mlade CVITAK.

Za ovo prestižno priznanje, najznačajnije u regionu, bile su nominirane i knjige: “Sedam bajki za Male i Velike”, Mirzane Pašić-Kodrić, “Trava puna mrava”, Mehmeda Đedovića (Bosna i Hercegovina), “Baš Pamuk i druge bajke”, Aleksandra Obradovića, “Kako rastu veliki ljudi”, Petra Pejakovića, Milivoja Obradovića i Slaviše Grubiše (Crna Gora), "Gašpar i prijatelji", Đurđice Stuhlreiter (Hrvatska), “Avram, Bogdan vodu gaze”, Vladislave Vojnović i “Zec iz šešira”, Vesne Vidojević Gajović (Srbija).

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu