Tuzlanski kanton: Omogućeno zapošljavanje 29 defektologa u redovnim školama

by nedim
| 9:43

Vlada TK na današnjoj sjednici je prihvatila tekst Sporazuma o međusobnoj saradnji u realizaciji Programa sufinansiranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u razvoju u osnovnom obrazovanju u redovnoj nastavi u Federaciji BiH.

Ovaj sporazum potpisat će Federalni zavod za zapošljavanje Sarajevo, Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona. U tekstu Sporazuma Federalni zavod za zapošljavanje se obavezuje da putem Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona uplatiti sredstva u iznosu od 105.272,00 KM.

Ovim će se, u cilju podrške učenicima sa posebnim potrebama u redovnim osnovnim školama, omogućiti zapošljavanje 29 osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje TK, odgovarajućeg stručnog profila, u 29 škola Tuzlanskog kantona na 40% radnog vremena u periodu od 1.11.2017.godine do 31.12.2017. godine i 1.2.2018. godine do 31.5.2018. godine.

Shodno Sporazumu nadležno kantonalno ministarstvo će, po potrebi, osigurati razliku sredstava iz vlastitih izvora za isplatu ukupnog iznosa bruto plaće, za svaku osobu čije se zapošljavanje sufinansira.

(Tuzlainfo.ba)