Pečuh: Tri medalje za plivače Zmaj-Alpamm-a

by nedim
| 7:11

U subotu je u Pečuhu (Mađarska)  održan 21. Međunarodni plivački miting ”Hullam kup 2017”. Plivalo se na olimpijskom (50m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom izuzetnom jakom plivačkom mitingu učestvovalo je oko 300 takmičara koji su predstavljali 15 klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Članovi tuzlanskog PK Zmaj-Alpamm su osvojili tri medalje (dvije srebrne i jednu bronzanu), a nastupili su samo osam takmičara: Amna Dračić, Asja Merdić, Mila Hrustić, Emir Jusičić, Faris Škahić, Adnan Sarajlić, Teo Pajić i Kenan Dračić.

Ostvareni su sljedeći pojedinačni zapaženi rezultati:

– Kenan Dračić (2006) je osvojio jednu srebrnu medalju u disciplini 100 metara delfin te jednu bronzanu medalju u disciplini 100 metara leđno.
– Mila Hrustić (2004) osvojila je srebrnu medalju na 100 prsno.
– Takmičari koji su se plasirali u prvih 8 u svojim disciplinama: Teo Pajić (2005), Amna Dračić (2003), Adnan Sarajlić (2004).

– Naši plivači su plivali svoja najbolja vremena, a obzirom da je ovo tek prvo takmičenje u olimpijskom (50 metarskom) bazenu u kojem naši plivači nemaju priliku trenirati, zadovoljni smo postignutim rezultatima naših mladih plivača – istakli su iz PK Zmaj-Alpamm Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)