Omega

četvrtak, 12 Oktobar 2017 11:06

Dom zdravlja Tuzla: Uposlenici edukovani za okupacione terapije u mentalnom zdravlju

1210dztuzla„Mentalno zdravlje na radnom mjestu" bila je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Dodjelom certifikata okupacionim terapeutima u mentalnom zdravlju u Federaciji BiH, obilježio se ovogodišnji Svjetski dan mentalnog zdravlja. Svečanost dodjele certifikata održana je u Konferencijskoj sali Hotela Hills u Sarajevu.

Federalno ministarstvo zdravstva u partnerstvu sa Asocijacijom XY kroz „Projekat mentalnog zdravlja u BiH", kojeg podržava Vlada Švicarske, i u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici organizovalo je jednogodišnju edukaciju iz oblasti okupacione terapije u mentalnom zdravlju za 65 profesionalaca.

Edukaciju su obavili četiri medicinske sestre/tehničari iz JZNU Dom zdravlja Tuzla, pri Centru za mentalno zdravlje Tuzla. Certifikat za okupacionog terapeuta primili su medicinske sestre/tehničari: Nedim Ajšić, Erna Taslidža, Amela Mujkanović i Ismar Ramić . Svečanosti dodjeli certifikata je prisustvoao i šef Centra za mentalno zdravlje Tuzla, dr. Zlatko Kalabić. 

Ovom prilikom organizovana je i izložba radova korisnika usluga CMZ-a koju je prezentovala dipl.soc.radnica Samija Altumbabić i med.sestra Asima Hodžić.

(TI/dzuzla)

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu