Gradonačelnik Imamović na „Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje“

by nedim
| 18:49

Na poziv Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Američke Privredne komore, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je Banjaluci prisustvovao, „Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje“.

Na marginama foruma, ambasadorica SAD u BiH, Maureen Cormack, organizirala je susret sa grupom načelnika i gradonačelnika, koji su bili pozvani na ovaj događaj.

Ovaj radni ručak bio je prilika za razgovor o tome kako su ovi gradonačelnici i načelnici poboljšali poslovnu klimu u svojim opštinama i gradovima, sa posebnim akcentom na najefikasnijim metodama za ostvarivanje ekonomskog rasta i kako Ambasada SAD u BiH može pružiti podršku daljem razvoju na lokalnom nivou.

Većina načelnika i gradonačelnika koji su danas prisustvovali radnom ručku na čelu su opština/gradova koji su dobili BFC certifikate za povoljno poslovno okruženje ili su u procesu dobijanja ovog certifikata, koji se dodjeljuju na osnovu uslova za poslovanje na lokalnim nivoima s ciljem da omoguće razmjenu iskustava, podstaknu kvalitetno upravljanje lokalnih vlasti i povećaju konkurentnost među opštinama i gradovima u regionu i tako privuku nove investicije.

Sastanku su, pored gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, prisustvovali: Edin Delić, načelnik Općine Lukavac, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, Mićo Mičić, gradonačelnik Bijeljine, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda i Zoran Adžić, načelnik Opštine Gradiška.

(Tuzlainfo.ba)