20170905 BEKO

farah baner

petak, 22 Septembar 2017 08:36

MUP TK: Pretresom vozila pronađeno tri kilograma droge Cannabis

2209 canabisSlužbenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK – Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa službenicima OKP PU Gradačac/PS Srebrenik, PU/PS Gračanica i PS Doboj Istok, 19. septembra ove godine su postupajući po pismenoj Naredbi Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres kuće i vozila koje koristi O.M., rođen 1992.godine nastanjen na području općine Gračanica.

Prilikom pretresa, pronađena je i privremeno oduzeta manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“, te mobilni telefon.

Takođe, daljnjim radom na navedenoj problematici 20.09.2017.godine u Gračanici izvršen je i pretres vozila korisnika N.Č., rođen 1996.godine iz Gračanice, kojom prilikom je pronađena veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis“.

Izvršenim vještačenjem naknadno je utvrđeno da se u oba slučaja radi o opojnoj drogi cannabis ukupne količine preko 3 kg.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama MUP TK-a izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su ista uz Izvještaj predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH - saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu