Omega

četvrtak, 21 Septembar 2017 13:11

Radionica za učenike i studente: Prof. Scott Steward 22. septembra u Tuzli

2109 stewardTrans-Atlanski program predavanja i radionica sa prof. Stewardom za mlade studente, inženjere i poduzetnike iz Bosne i Hercegovine održat će se u četiri grada u BiH.

U Tuzli će se predavanje održati u 22. septembra 2017. godine u 12.00 sati na Fakultetu elektrotehnike Tuzla

Radi se o nastavku saradnje između organizacija CROPbotics i Project Tech Teens započete 2015. godine u Čikagu, a potom u Tuzli, u okviru programa razmjene profesionalaca Američkog Ministarstva vanjskih poslova.

Cilj ovog programa je prenos znanja i razumijevanja o povezanosti poduzetništva i STEM (Science, Technology, Education, Mathematics) oblasti za učenike i studente, i prenos praktičnih znanja o američkom tržištu za bh. poduzetnike.

Prof. Scott Steward je profesor poduzetništva na DePaul Univerzitetu u Čikagu, Illinois, i vlasnik kompanije Project Tech Teens s kojom u Čikagu radi s mladima na razvoju mobilnih aplikacija, izrade 3D modela, robotike i poduzetništva. Ima više od 15 godina iskustva u nastavi, u oblastima poduzetništva, marketinga, programiranja i upravljanja softverskim projektima. Prof. Steward je prvu radionicu u BiH održao u Američkom kutku Tuzla početkom 2016. godine, u okviru koje su učenici sedam srednjih škola iz Tuzle razvijali svoje mobilne aplikacije.

Mladima je neophodno danas posjedovati STEM vještine bez obzira na njihovo karijerno usmjerenje. Tehnologija mijenja naš život rapidnom brzinom i djeca trebaju učiti nove vještine počevši još u osnovnoj školi - poručili su organizatori.

U toku svoje posjete BiH, Prof. Steward će od 20. do 27. septembra održati predavanja i radionice u Trebinju, Tuzli, Banja Luci i Sarajevu.

Program se odvija uz podršku Američke ambasade Sarajevo.

Sve informacije o datim događajima su dostupne su OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu