Vlada FBiH odbila zahtjev za finansijsku podršku izgradnji Centra za autizam u Tuzla

by nedim
| 14:33

Vlada TK danas je podržala inicijativu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u vezi sa izgradnjom Centra za autizam.

Naime, kako je već poznato Vlada Tuzlanskog kantona je izvršila sve svoje Sporazumom preuzete obaveze ali HO Hilfswerk Austria International nije ispunila svoje obaveze koje se odnose na osiguranje nedostajućih sredstava za kompletnu izgradnju objekta Centra za autizam.

S tim u vezi, u cilju obezbjeđenja nedostajućih sredstava iz Budžeta Federacije BiH Skupština Tuzlanskog kantona obratila se Vladi Federacije BiH. Takva inicijativa je, i pored činjenice da je bivši ministar rada i socijalne zaštite u Vladi Federacije BiH iskazao spremnost za finansijsku podršku projektu izgradnje Centra za autizam u Tuzla, odbijena na sjednici Vlade Federacije BiH održanoj 24.08.2017. godine.

Imajući u vidu značaj ove institucije, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK se obratilo Premijeru Federacije BiH sa prijedlogom za održavanje zajedničkog sastanka, a u cilju podrške u izgradnji Centra za autizam, a time i realizacije ovog prije svega humanog projekta za podršku djeci koja je zaista trebaju – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)