1200x100 czog

utorak, 22 Avgust 2017 21:15

Oštetili Rudnik Šikulje za 100.000 KM: MUP TK priveo osumnjičenu "trojku"

0101 lisicePolicijski službenici Uprave policije MUP TK, Policijska uprava Lukavac, radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“  izvršena dana 11.08.2017. godine na PK Šikulje, općina Lukavac, kojom prilikom je po izjavi odgovornog lica pričinjena materijalna šteta Zavisnom društvu Rudnici „Kreka“ doo Tuzla, Rudnik "Šikulje" Lukavac od oko 100.000 KM, došli su do operativni  saznanja o mogućem počiniocima, a radi se o D.R., rođen 1990. godine, M.R., rođen 1984. godine, oba nastanjena u Lukavcu i A.A.,rođen 1985. godine iz Tuzle.

Navedena lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije MUP TK-a radi kriminalističke obrade,, zbog postojanja osnova sumnje da su D.R. i M.R. počinili   krivično djelo „teška krađa“, a  A.A., zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pronevjere.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a nastavljaju daljinji rad na dokumentovanju ovo krivičnog djela, a  navedena lica. su uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje - saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu