20170905 BEKO

farah baner

02.06.: SKPC Mejdan - "Dva svijeta" / Koncert Željka Joksimovića

2904 joksimovicJedan od najvećih i najcjenjenijih muzičkih umjetnika na našim prostorima Željko Joksimović održat će svoj  spektakularni koncert pod nazivom „Dva svijeta“  2. juna u SKPC Mejdan u Tuzli.

Ova ekskluzivna koncertna izvedba je osmišljena za 1500 posjetitelja, a u opciji je samo sjedeća varijanta u maloj dvorani Mejdana. Tuzlaci će prvi u Bosni i Hercegovini  imati priliku prisustvovati ovom događaju. “Dva svijeta” je projekat u kom je jedan od najpopularnijih muzičara sa ovih prostora Željko Joksimović izmijenio aranžmane najpoznatijih folk, pop i rok pjesama, kao i nekoliko njegovih pjesama, koje su oduševile publiku u seriji koncerata u decembru prošle godine, u Skoplju, Nišu, Beogradu i Zagrebu.

Pjesme su “obučene” u sving muziku i u odijelo džeza. Riječ je o osvježenju na našoj muzičkoj sceni, po uzoru na Pola Enku i Majkla Bublea, slavne svijetske muzičare, ali na Željkov način. Na spisku obrađenih pjesama su, između ostalih i "Ja sam težak kao konj" (Električni orgazam), "Jesen u mom sokaku", “Vlajna”, “Ljubavi moja tugo” (Predrag Živković Tozovac), "Suada" (Plavi orkestar), "Dva sveta" (Toma Zdravković), "Neko te ima noćas" (Van Gog), “Oko moje sanjivo” (Magazin), “Skitnica” (Jasna Zlokić), “Ne kuni me majko” (Luis), “Sve što znaš o meni” (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Michelle", “Leđa o leđa”, “Habanera”...

Spektakl prati vrhunska produkcija koja pomjera granice kada je u pitanju scenografija, ozvučenje, rasvjeta, a svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio naš čuveni scenarista Nebojša Romčević. Željko tada razgovara sa publikom i dočarava im emocije i poruke koju nosi svaka pjesma, na specifičan način. Cijelokupan doživljaj je filmski, na momente i nestvaran.

Na bini će se nalaziti oko 30 muzičara, od instrumenata uključene su trube, trombone, saksofoni, klavir, klavijature, gitara, bas, bubnjevi, perkusi, prateći vokali, a preko 40 ljudi je uključeno u organizaciju projekta, na čelu sa Željkom Joksimovićem.

Ulaznice će se moći kupiti u CD Šopu Mido.

SKPC Mejdan / Početak: 21.00 h / Info: FB stranica Koncerti Beral

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu