20170905 BEKO

farah baner

09.03.: Club Palma - Osvajači

1701 osvajaciOsvajači će 9. marta ponovo nastupiti u Tuzli, u Domu mladih, kultnom mjestu gdje su proteklih decenija nastupili brojini muzički velikani iz regiona.

Grupa Osvajači nastala je 1990. godine i već u proljeće 1991. godine objavljuju svoj prvi album Krv i led u izdanju PGP-RTS. Kao pravi predstavnici melodičnog Hard & Heavy zvuka skrenuli su pažnju na sebe, kako autorskim pesmama, tako produkcijom i živim nastupima po kojima su bili karakteristični.

Veliki doprinos u njihovom zvuku dao je i legendarni klavijaturista Laza Ristovski iz čijeg studija je izašao prvi album. Saradnja s njim se nastavlja i na drugom albumu koji se pojavio 1995. godine pod nazivom "Sam" u izdanju PGP-RTS. Članovi koji su svirali u tom periodu u bendu su Zvonko Pantović Chipi - vokal, Urosević Dragan - gitara, Popović Saša - bas gitara,Miša Raca - bubanj, Nebojša Jakovljević Shone - klavijature,Dejan Dacović - bas gitara.

Od 1999-2002 gitarista Bane Jelić je bio stalni clan Osvajača. Od februara 2010. godine se ponovo vratio u bend. Bend odlučuje da nastavi sa radom tako što prvo kreće sa koncertnim aktivnostima gde se uvjerio da pjesme sa prvog I drugog albuma publika nije zaboravila, a i vrlo primjetno je da je u medjuvremenu bend stekao nove fanove koji željno očekuju novi album. “Sad Je Na Mene Red” izlazi 2015. godine i pjesme sa novog albuma, kao što su naslovna ili “Pakleni Put” su već postale standard na live nastupima, u šta ćemo se imati priliku uvjeriti u četvrtak 9.marta na vrućoj sceni Kluba Palma. 

Club Palma (Dom mladih) / Početak: 21.00 / Info o događaju: OVDJE

futura toneri veliki

baner divan

biznis veliki

 

level baner

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu