petak, 23 Juni 2017 14:06

21.07.: BKC Tuzla - "Bh. stend-drp tragedy" - monodrama Josipa Pejakovića

2806 pejakovicMonodrama "Bh. stend-drp tragedy" novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od naših najvećih glumaca Josipa Pejakovića, koja će praizvedbu imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći. Nakon praizvedbe u Sarajevu i tuzlanska publika će moći da vidi Pejakovićevu monodramu "Bh. stend-drp tragedy" na sceni JU BKC TK Tuzla. 

Obrazlažući radnju drame, Pejaković tvrdi da je “Bh stend-drp tragedy” doprinos pomami stand up komedija u BiH.

“Mislio sam da Bosnu ipak treba predstaviti u drugom svjetlu, a ne s vicevima o Sulji i Muji. BiH zaslužuje puno više satire, pažnje i mudrosti, a ne primitivizma i onog čime smo bombardovani svih ovih godina kroz te komedije”, između ostalog je kazao Josip Pejaković.

Podsjećamo da se  Pejaković proslavio monodramama: “On meni nema Bosne”, “Oj živote” i “O, izbjeglice”. Igrao je zapažene uloge u televizijskim serijama i filmovima poput: Osma ofanziva, “Gluvi Barut” (Bahrudin Čengić, 1990), “Savršen krug” (Ademir Kenović, 1997) i mnogim drugim,  a dobitnik je i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva.

BKC  Tuzla / Početak: 19,30 sati / Ulaznice: 10 KM (Marketing služba BKC – a i u CD Shop Mido na Korzu) / Info: 035/311 070


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu