23.-28.08.: Međunarodni festival “Kaleidoskop”

by admin
| 11:55

Međunarodni festival “Kaleidoskop” koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti, ove godine će u Tuzli u periodu od 23. do 28. augusta doživjeti svoje osmo izdanje.

Kao i ranijih godina, ova manifestacija će na jednom mjestu okupiti veliki broj mladih, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja, s ciljem promocije kulturnog turizma, umrežavanja potencijala kreativnog i umjetničkog izražavanja mladih s potencijalima prirodnog i kulturno-hstorijskog naslijeđa Tuzle.

Sadržaj koji privlači najveću pažnju posjetitleja su koncerti na otvorenom, koji će i ove godine privući velika muzička imena iz regije kao što su S.A.R.S., Disciplina kičme, Psihomodo Pop, Frenkie, Edo Maajka i brojni manje afirmisani izvođači i bendovi iz regije, ali i evropskih zemalja.

Program će, pored muzičkih aktivnosti, biti upotpunjen izložbama, plesnim izvedbama, kreativnim radionicama, dokumentarnim filmovima, Art marketom, te drugim zanimljivim sadržajima koji iz godine u godinu postaju sastavni dio programa festivala.

Ulaz na sve sadržaje je slobodan.

Info: http://www.kaleidoskop.ba

Program:

2008 program

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.