04.05.: NP Tuzla – “KARLSTADT KUNST CABARET” (Gostujuća predstava)

by admin
| 19:12

GOSTUJUĆA PREDSTAVA – Gradskog kazališta “Zorin dom” Karlovac

Karlovački pehlivani predstavljaju  “KARLSTADT KUNST CABARET”

Na duhovit i zanimljiv način predstava dočarava kako su Karlovčani preživjeli sva povijesno-politička previranja od najezde Turaka, Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata, Domovinskog rata te ulaska u EU. Saznat ćemo kako je živio Karlovčanin toga doba, kako živi danas, koje su ga muke mučile i kakva ga je sreća snašla. Kontrastiranjem situacija i povijesnih činjenica na kabaretski način inscenirala bi se jedna smiješna strana karlovačke povijesti. Ponukani idejom Karlovaca kao Hrvatske u malom i Karlovca kao tranzicijskog centra koji su oduvijek nastanjivali i posjećivali ljudi iz svih krajeva Hrvatske, dio te smiješne strane povijesti primijenit će se i na Hrvatsku. Tko smo i kuda idemo, jedno je od temeljnih pitanja kojim će se ovaj kabaret baviti.

Glumački tim sačinjen je od glumaca koji su vješti u sviranju instrumenata, plesu i pjevanju i koji će kroz pjesmu, suze i smijeh oživjeti povijest. Koristeći neke od narodnih napjeva ovog kraja pa sve do modernih pjesama drugih zemalja koje su globalizirale naš grad i našu kulturu, predstava istražuje identitet jednog malog grada u centru velike Europe, potrebu za očuvanjem tradicije te posljedice modernizacije i globalizacije.
“Svi putevi vode u Rim, a svi putevi vode kroz Karlovac…”

Režija: Peđa Gvozdić

Igraju: Peđa Gvozdić, Giulio Settimo, Vanja Gvozdić, Adam Skendžić, Nenad Pavlović, Ivan Ćaćić, Petra Cicvarić, Sara Lustig, Petra Šarac, Azra Gorić, Nino Pavleković, Dominik Karakašić

Info: http://www.zorin-dom.hr/predstave?item=467

Narodno pozorište Tuzla / Početak: 20:00 h / Info: 035 251-645, 251-646 i 251-647 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.