07.04.: BKC Tuzla – 8. Festival sevdalinke TK

by admin
| 19:10

Udruženje estradnih izvođača TK – a i JU Bosanski kulturni centar TK – a Tuzla svake godine, već tradicionalno organizuju Festival sevdalinke TK pod nazivom “Sevdalinko u srcu te nosim”, manifestaciju kojom se bh. tradicijska pjesma čuva u izvornom obliku.

Do sada je u programu Festivala učestvovalo oko 80 izvođača i 30 muzičara koji su pratili izvođače na sceni.

Ovogodišnji, 8. Festival sevdalinke TK – a okupiće kao i do sada veliki broj onih koji žele da izvode sevdalinku, što je pokazatelj da je Festival izazvao veliko interesovanje i da iz godine u godinu prerasta u jednu od najznačajnijih manifestacija koja promoviše sevdalinku kao bh. kulturnu odrednicu.

Festival jeste nastao na području Tuzlanskog kantona, ali već nekoliko prethodnih festivala učešće u programu uzeli su izvođači iz regiona, što će biti praksa i ove godine kada se na sceni očekuje veliko broj kvalitetnih izvođača bosanske tradicionalne pjesme.

8. Festival sevdalinke TK – a biće održan 07. 04. 2016. godine u velikoj dvorani BKC – a Tuzla sa početkom u 19,00 sati. 

Ulaznice po cijeni od 5 KM možete kupiti u Marketing službi BKC – a Tuzla. Sve informacije I rezervacije na kontakt tel. 035 / 311 070.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.