25.-27.03.: Piano fest „Tattile“ (Program)

by admin
| 6:11

Manifestacija Piano fest „Tattile“, čiji je cilj omogućiti najbolje iskustvo učenja u kombinaciji sa edukativnim seminarima i radionicama počinje 25. marta u Tuzli.

“Tattile“ Piano Fest ima viziju da postane uspješan i prepoznatljiv dodatak tuzlanskoj kulturnoj sceni, kao i da inspiriše i motiviše mlade pijaniste od 12 do 18 godina.

Svečano otvaranje prvog bh. Piano Festa „Tattile“ i koncert Aide Muharemagić – Gavrilove, tuzlanske pijanistice sa adresom u Španiji biće održano u petak, 25. 03. 2016. godine u koncertnoj dvorani BKC – a Tuzla sa početkom u 19,00 sati.

Drugu noć Piano Festa, u subotu 26. 03. 2016. godine, predstaviće se mladi pijanisti, učenici Osnovne i Srednje muzičke škole u Tuzli, a koncert počinje u 19,00 sati.

Posljednjeg dana Piano Festa, u nedjelju 27. 03. 2016. godine, biće održan koncert učesnika Master Classa prof. Planinke Jurišić – Atić sa početkom u 19,00 sati.

U trodnevnom programu planirani su okrugli stol, te seminari i radionice uvaženih pedagoga struke – Aide Gavrilove, Selme Porobić i Dragan Šobajića, kao i masterclass Planinke Jurišić-Atić koji će se održavati u Ateljeu “Ismet Mujezinović” i BKC-u Tuzla.

(TI)

2503 tatille

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.