26.03.: NP Tuzla – “Maya Sar – Live in theater”

by admin
| 13:19

Bosanskohercegovačka kantautorica, kompozitorica i pjevačica Maya Sar, jedno je od najznačajnijih regionalnih imena pop muzike. Svoju karijeru već godinama gradi samozatajno, nenametljivo i na veoma visokom umjetničkom i produkcijskom nivou.

Maya Sar je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2012. godine svojom autorskom kompozicijom „Korake ti znam“. Kao kompozitor i tesktopisac sarađuje sa najeminentnijim regionalnim izvođačima, među kojima su Zdravko Čolić, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Aleksandra Radović, Karolina Gočeva, Jacques Houdek i mnogi drugi.

Maya i njena brojna ekipa saradnika 26. marta kreću na veliku regionalnu turneju  „Maya Sar – Live in theater“. Simbolično Maya je željela turneju započeti upravo u rodnom gradu, na sceni renoviranog Narodnog pozorišta Tuzla. Na ovaj način Maya se želi  zahvaliti gradu u kojem je napravila svoje prve muzičke korake i turneju  započeti od kuće, a njen nedavno objavljeni  singl “Naša ljubav, naša kuća” upravo nosi tu snažnu poruku ljubavi, sreće i zadovoljstva koje dom i porodica donose.

Nakon Tuzle slijede koncerti u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu, Zagrebu i Beogradu. Na koncertima koji ce biti održani u teatrima širom BiH i regije, Maya Sar će nastupiti sa svojim desetočlanim bendom, uz posebno odabrane goste.

Maya je 2013. godine objavila album “Krive riječi”, pod etiketom nekoliko renomiranih regionalnih izdavačkih kuća (Aquarius Records, City Records…). Sa istog albuma je izdvojeno pet singlova.

Jedinstveni martovski koncertni ugođaj koproducentski potpisuju Agencija „Zeus“ iz Tuzle i „Long play“ studio iz Sarajeva.

Ulaznice će biti u prodaji od 7. marta 2016. godine u marketing službi Narodnog pozorišta Tuzla, kao i na tuzlanskom Korzu kod “Seje i Vilija”.

Narodno pozorište Tuzla / Početak: 20.00 / Info: Info: 035 251-645, 251-646 i 251-647

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.