25.03.: Hotel Tuzla – 10. Veče gradske pjesme

by admin
| 6:13

Udruženja građana ljubitelja starogradske pjesme i romanse “Romansa” Tuzla, 25. marta 2016 godine u Kristalnoj sali Hotela Tuzla, sa početkom u 20:00 sati, priredit će jubilarno deseto Veče gradske pjesme.

Ova manifestacija već 10 godina pruža građanima Tuzle rijetku priliku da nekoliko sati uživaju u vrhunskom izvođenju starogradskih pjesama, romansi i evergrin melodija. U proteklih 10 godina na Večeri gradske pjesme učestvovali su vrhunski umjetnici i profesionalci iz regije, kao što su  Žarko Dančuo, Sabahudin Kurt, Edin Pandur, Miro Ungar, Jova Radovanović (7 mladih), a i lokalni eminentni izvođači starogradske pjesme i evergrina kao što su Ekrem Pašić, Safet Dedajić, Adna Azabagić i Rifat Šehić Rifi.

Kao i svake godine, U.G. Romansa obezbjediće kvalitetan orkestar i eminentne goste, duet Kevser Selimova – Đorđe Želčevski i gospodin Žarko Dančuo.

Duet Selimova-Želčevski su vrhunski izvođači makedonske narodne i gradske pjesme, poznati na ex-yu prostorima i šire. Ovaj par izuzetnih umjetnika je upravo dobio prestižnu nagradu Zlatna bubamara za životno djelo koju dodjeljuju RTV Bubamara i Ministarstvo kulture Republike Makedonije. Gospodin Žarko Dančuo je pvi put bio gost Večeri gradske pjesme 2007. godine i od tada je dolazio još dva puta jer je stvorena trajna veza između njega i tuzlanske publike, pa je logično da učestvuje i u obilježavanju jubileja.

Od lokalnih izvođača tu je Adna Azabagić, suosnivač U.G. Romansa. Osim toga sa nekoliko pjesama predstaviće se i prva BHlapa “Mirakul” sastavljena od članova hora “Lege artis” iz Tuzle i hora “Izvornik” iz Zvornika, kao i poznata tuzlanska ženska vokalna grupa “Iskre”.

Svi oni koji 25. marta dođu da skupa sa UG “Romansa” proslave ovaj vrijedan jubilej moći će učestvovati u nagradnoj igri, te osvojiti niz vrijednih nagrada.

Rezervacije preostalih karata mogu se izvršiti na brojeve telefona: 060 317 74 75 i 035 289500.

Hotel Tuzla – Kristalna dvorana / Početak: 20.00 h

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.