11. i 12.12.: Dom mladih – ”Duh orijenta” / Performans plesnog studija Rich

by admin
| 14:02

Plesni studio Rich iz Tuzle pod palicom koreografa Samir Rich-a i ove godine organizuje samostalni plesni performans pod nazivom ” Duh Orijenta”.

Ovo je četvrti po redu performans plesnog studija iz Tuzle, koji se ovakvim događajima trudi otkloniti predrasude o ovoj vrsti umjetnosti, te uključiti i što više mladih i na taj način usmjeriti ka ovoj umjetnosti.

– Već nekoliko mjeseci radimo na ovom novom plesnom performansu ”Duh orijenta” i evo napokon se bliži i datum kada ćemo pokazati šta smo sve učili proteklih mjeseci. Na sceni će biti izvedeno nekoliko stilova orijentalnog plesa no nešto i potpuno novo za razliku od prethodnih naših performansa. Veliko je zadovoljstvo što vlada interesovanje i medija i naše publike koja nam ovog puta dolazi širom Bosne i Hercegovine. Spremni smo da vas u sat vremena provedemo kroz kulturu, običaje, muziku i ples istoka – istakao je trener Samir Rich.

Četvrti performans Plesnog studija ”Rich” iz Tuzle, održat će se u petak 11. 12. 2015. godine (petak) sa početkom u 19:00 sati, te u subotu 12.12.2015 godine također sa početkom u 19:00 sati na kamernoj sceni Doma Mladih  Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.