05.11.: Club Palma – Koncert “In Memoriam of EKV”

by admin
| 13:15

Početak novembra će opet biti vrijeme kada ćemo dodirnuti prošlost i dozvoliti joj da nam vrati naša kristalna sjećanja.

In Memoriam of EKV naš je način da ta lijepa sjećanja sačuvamo od zaborava.

Koncertima ćemo obilježiti dvadesetprvu godišnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVŠIM ČLANOVIMA EKATARINE VELIKE.

EKV je definitivno obilježio 80-te, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom. A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam začinjavale život tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih….

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono što cete imati priliku čuti u Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu sreću, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji oživljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. 

Zajednička im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvećih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih zivota.

-Motiv nam je da damo doprinos u ocuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pružimo mogućnost mladim narastajima koji nisu mogli EKV cuti uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. “Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.”, kažu članovi benda:

-Marko Milivojević, bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991.

-Dragiša Uskoković – Cima, koji je svirao na albumima NEKO NAS POSMATRA i KAO U SNU, te na velikom broju živih svirki u to vrijeme.

-Tanja Jovičević, vokal; vođa i pjevacčica kultnog benda OKTOBAR 1864., koja je pjevala na većini albuma EKV-a, te sarađivala sa skoro svim značajnim jazz muzičarima sa ovih prostora.

-Nemanja Dašić, vokal i gitara.

-Dejan Tomović – Tomke, na klavijaturama, koji je svojevremeno svirao u beogradskom bendu VAMPIRI.

-Teodor Jani, na gitari, ekscentricni Grk, zaslužan za novi EKV-ov zvuk na albumu LJUBAV. Ujedno je i producirao albume LJUBAV, SAMO PAR GODINA ZA NAS i DUM DUM. 

KARTE ZA KONCERT U TUZLI (Club Palma, 5.11.) OD 17.10. U PRETPRODAJI U CD SHOP MIDO NA KORZU —-CIJENA 9 KM ( BROJ KARATA OGRANICEN ). CIJENA NA DAN KONCERTA 12 KM

(Tuzlainfo.ba)