16.01.: Teatar Kabare – „Stand Up Show Tin Vodopivec“

by admin
| 20:04
0701 stand up

Da li Vas je ikad do suza nasmijao Slovenac?
On sigurno hoće, jer on je Tin Vodopivec. Do sada je nasmijao Balkan, Evropu i Ameriku, zašto ne i Vas.
Cjelovečernji stand up šou Tin Vodopiveca, na programu je 16. januara u Teatru Kabare Tuzla.

Tin Vodopivec je najiskusniji i najangažiraniji regionalni stand up komičar. Početke je napravio prije desetak godina, da bi u međuvremenu postao organizatorom prvog festivala stand-up komedije u Slovenije – PANČ a prošlu godinu je obilježio TV serijal Planet Stand-Up u kojem je upravo on bio domaćinom svojim brojnim kolegama.
U svojoj karijeri je, pored nastupa od Vardara pa do Triglava, upisao i nastupe širom Evrope: prvi je ovdašni komičar koji je nastupio u londonskom klubu Comedy Store, bio je u prvoj grupi ovdašnjih komičatra na snianju za kanal Comedy Central Extra te je važno napomenuti njegovo prošlogodišnje uvrštenje na prestižni Seattle International ComedyCompetition na kojem je u završnoj večeri kvalifikacija za finale podjelio drugo mjesto! Bio je organizatorom gostovanja brojnih međunarodnih zvijezda, od kojih svakako treba izdvojiti Eddy Izzarda i Dylana Morana.
Njegov stil komedije ponajviše podsjeća upravo na onaj od Jerryja Seinfelda – posmatrački, provokativan ali ujedno i vrlo inteligentan! Mnoge među publikom u našim “južnjačkim” krajevima je znalo zateći to da ih do suza nasmije – Slovenac! Dođite i provjerite zašto je to tako?

Teatar kabare Tuzla / Početak: 19.00 / Ulaz: 5 KM / Info: 066/645-495

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.