19.03.: Dom mladih – Predstava „360 stepeni bijesa“

by admin
| 16:43
1603 360 stepeni

Pozorišna trupa Intimo Teatro Internazionale iz Milana, Italija, sa svojom aktuelnom predstavom “360 stepeni bijesa” dolazi u Tuzlu, Sarajevo i Zenicu.

Predstava je rađena po istoimenom hit romanu italijanske spisateljice Elene Mearini i zasnovana je na njenoj borbi sa vrlo opakom bolesti – Anoreksijom, a režiju predstave potpisuje Šemsudin Gegić, poznati dramski pisac i reditelj a dramaturg predstave je Emina Gegić.

BH turneja ovog italijanskog pozorišta počinje u Tuzli 19. 03. 2014. i to u Domu Mladih Tuzla, a predstava će biti izvedena u dva termina, prvi termin je u 14.00 sati za učenike i studente, a drugi termin je u 19,30 sati za građanstvo.

Jednu od glavnih uloga tumači i poznata italijanska prima balerina Mary Garret, a koreografiju je pripremao Michele Villanova, prvak baleta Milanske Skale.

 O predstavi:

“Protagonistkinja, Talijanka Vera je djevojka koja iz bijesa prestaje da jede. Ponor njene bolesti je proguta i ona postaje zatvorenica vlastitih misli koje joj neprestano ukazuju na nezgrapnost njenog izgleda, te joj ne dozvoljavaju da prihvati svoje tijelo.

Sjećanja se miješaju sa javom i dodiruju sa prisilnom-ratnom anoreksijom građana tokom hiljadu-dnevne agresivno-vojne opsade Sarajeva, a sve iz protesta i sa nadom da se shvati šta je to što može jednu ženu natjerati da se mrzi, da prezire sve na sebi osim vlastitih kostiju.”

 Igraju: Mary Garret, Laura Formenti, Paola Crisostomo, Gianni Ascione, Libero Stelluti, Annalisa Esposito, Simone Soya, Massimo Garritano

Izvođenje predstave će pratiti video projekcija sa prevodom, s obzirom da se predstava izvodi u originalnom formatu, na italijanskom jeziku.

Dom mladih Tuzla / Početak: 14.00 i 19.30 h / Ulaz: slobodan

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.