16.05. NP Tuzla – “COSA NOSTRA” (SATYA Sarajevo)

by admin
| 21:49
2804_cosa_nostra

“Cosa Nostra” je duhovita priča u izvedbi Umjetničke grupe SATYA iz Sarajeva.

Predsatva je priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.

Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije… Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (“Viza za budućnost”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Nebo iznad krajolika”, “Belvedere”) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih, široj javnosti poznata iz TV serije “Dva smo svijeta različita”.

Scenografiju za predstavu potpisuje Marijela Margeta-Hašimbegović, koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Saradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana rediteljka Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH “Ja, mahaluša”.

Narodno pozorište Tuzla / Početak 19.30 h / Info: 035/251-646