01.08.: “Brodolom 9”

by admin
| 18:17

Brodolom, jedan od najvećih i najimpresivnijih muzičkih događaja u regionu, po deveti put će set održati u Tuzli.

Termin “Brodoloma 9”. vrhunskog muzičkog događaja elektronske muzike, je 1. august 2015. godine, a zvijezde večeri bit će Darren Emerson & Harry Romero.

Darren Emerson (Velika Britanija), velika zvijezda svjetske dance scene, jedan je od ključnih producenata elektronske muzike u protekle dvije decenije, prepoznatljiv kroz rad sa grupom Underworld, a zatim i kao vrhunski DJ i osnivač etikete Underwater. Publika u regionu ga poznaje i kao učesnika Exita i drugih prestižnih festivala elektronske muzike.

Nakon izuzetno dobro prihvaćenog “Feel It” (Bedrock) i “Vamos” (Octopus) Darren se vratio u studio organizujući saradnju sa nekim od njegovih omiljenih izvođača svih vremena. Detone records je počela 2015. godinu s nizom odličnih izdanja od Space DJz, Nick Humphrey, Strinner, Dema, Timid Boy, Burnski, Chris Hughes, Jerry maja, Camea, Rose Tonirana i Ana Be.

Nema sumnje da je Harry Romero jedan od najuspešnijih i najuvaženijih producenata u domenu house muzike. On je ozbiljan beat maker i DJ, kakvih je bilo samo par u ranim sezonama devedestih godina, u New York-u. Njegove legendarne trake “Cro-Magnon”, “Erectus”, “Tania”, “Night At the Black”, Beats Vol.1 & 2” i “Mas Pito (Mongobonix)”, ostale su sastavni dio play liste mnogih ozbiljnih i velikih DJ-eva. 

2014. godina je bila dokaz da njegov novi pravac plaća ogromne dividende. Ne samo da je njegova muzika postala sastavni dio na svim top listama, na dnevnoj osnovi, njemu je pripala čast da bude primljen u Hall of Fame Pete Tonga i izglasan # 1 techouse producenta na Traxsource.

Kao što je to bio slučaj proteklih godina, Brodolom tim je pored dokazanih DJ imena kao što su Goran Emkić, Run A Dub i Fat V odlučio da i ove godine pruži priliku nekom od mladih DJ-eva da nastupi na Brodolom Stage-u pred više od 10.000 posjetilaca.

Lokacija održavanja je Carinski terminal Tuzla, već nakon 29.06.2015. godine u 00:01h mozete rezervisati svoje ulaznice i ostvariti popust od 30%.

Carinska zona – Šićki Brod / Početak: 21.00 h / Ulaznice: Standardna 10 KM, VIP 35 KM / Dress code: Bijelo