18.04.: Teatar Kabare Tuzla – Predstava „Stanica“

by admin
| 20:10
1804 stanica

Nakon uspješne premijere na ovogodišnjem 12. TKT Festu, predstava Stanica autorice Emine Goletić a u režiji Harisa Šertovića, doživjet će svoje reprizno izvođenje u petak, 18.4.2014. u 19:30 na sceni Teatra Kabare Tuzla.

Predstava je to koja govori o pet likova zatečenih u limbu, na stanici, nakon smrti zarobljenih u vlastitim pogrešnim životima. Nelinearna, fragmentalna dramaturgija i priča o stereotipnim likovima koji ne žele ili ne mogu vidjeti šansu za iskupljenjem i ispravljanjem svojih pogrešnih odluka te duboka metafizička, ponekad i psihodelična priča o smislu samog postojanja, karakteristike su ove predstave. Predstava Stanica gostovat će u maju na Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici dok su planirana gostovanja širom regiona.

U predstavi igraju Samra Mahmutović, Emina Goletić, Damir Mahmutović, Almir Kurtić i Haris Šertović. Dizajn zvuka i muziku potpisuje Senad Nurkanović, video efekte Goran Brekalo, scenografiju Predrag Minov, a kostimografiju Šefika Hukić. Svjetlo i ton majstor je Asmir Ahmedić, grafički dizajn predstave radio je Damir Pirić, fotografije Robert Andrejaš, a producent predstave je Darjan Minov.

Teatar kabare / Početak: 19.30 h / Ulaz: 5 KM – studentska/penzionerska ulaznica 3 KM / Info: 035 264 733 ili SMS 060 327 3393.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.