10.01.: Klizalište „Panonika“ – BHL kids liga u hokeju

by admin
| 18:12
0401_hokej

BHL KIDS (Bosanskohercegovačka liga za djecu u hokeju na ledu) je razvojni program, osmišljen i iniciran od strane Hokejaškog kluba „Stari grad – Vukovi“ iz Sarajeva, koji bi trebao da promijeni i na kvalitetniji način ubrza razvoj hokeja na ledu u Bosni i Hercegovini.

 

Već drugu sezonu odigrava se prvenstvo u hokeju na ledu za djevojčice i dječake do 8 i 10 godina. Prema propozicijama djeca u ovom uzrastu svoje utakmice odigravaju na trećini standardnog hokejaškog igrališta.

– Postojanje ledene plohe u Tuzli idealna je prilika za demonstraciju ove najbrže timske igre na svijetu, za uzraste kojima ona pruža izvrsnu priliku za motorički razvoj, shvatanje kolektiva, timske igre i dobru zabavu. Ideja je da otvorenim treningom damo poticaj za razvoj hokeja u Tuzli i privučemo djecu Tuzle na led. Također, ovim događajem za cilj imamo promociju razvoja hokejaškog sporta – ističu organizatori.

Plan aktivnosti za četvrtak 10. januar 2013.:

12:15–13:00 – otvoreni trening za sve do 12. godina koji to žele probati, uz demonstracije, objašnjenja i upute hokejaških trenera HK ”Stari Grad” iz Sarajeva.

16:00-17:30 – utakmice između ekipa U10 ”Vukovi”, ”Divlje Mačke” i ”Medvjedi” (koje igraju BHL Kids ligu).