22.08.: Basket teren Stupine – Red Bull King of the Rock!

by admin
| 20:40
0608_red_bull

Talentirani mladi košarkaši iz Bosne i Hercegovine dobiće priliku da u društvu najboljih igrača iz cijelog svijeta učestvuju na prestižnom turniru „Red Bull King of the Rock“ koji se igra u dvorištu nekadašnjeg zloglasnog zatvora Alkatraz.

 

Red Bull King of the Rock, jedan na jedan ulično takmičenje u košarci, je prvo zvanično sportsko takmičenje ikada održano u legendarnom zatvorskom dvorištu na Alcatrazu (poznatom i kao “The Rock”: “Stijena”).

Prvi put je ovaj turnir organizovan 2010. godine, sa takmičarima iz SAD, da bi već naredne godine postao internacionalan, okupivši 64 vrhunska igrača iz cijelog svijeta.

Ove godine turnir je još internacionalniji i dovodi novu grupu od 64 takmičara iz 25 zemalja. Jedan na jedan ulično takmičenje u košarci se odvija po nokaut sistemu.

U BiH kvalifikacije će se igrati u četiri grada Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Turnir u Tuzli je na programu 22. augusta na Košarkškim terenim Stupine, sa početkom u 16. sati.

Iz svakog grada po osam najboljih ide na državno finale koje će se održati u Sarajevu, 26. augusta, u 18h na Metalacu.

Nagrada za pobjednika BiH finala je putovanje u San Francisco na svjetsko finale Red Bull King of the Rock 22. septembra 2012. godine u Alcatrazu, te novčana nagrada od 500 KM.

Za drugoplasiranog i trećeplasiranog takođe su predviđene nagrade, a svi učesnici državnog finala dobiće poklone sponzora. Nagrade za pobjednike gradskih kvalifikacija iznose po 500 KM.

Prijave na e-mail: [email protected] a više informacija na www.redbull.ba